Najdete nás




Vyhledávání

Novinky emailem

    Chcete-li být informováni o nových receptech či článcích o dělené stravě, zadejte svoji emailovou adresu:

Partneři

Doporučujeme

Brambory stokrát jinak

Pondělí Pro 7, 2009

Brambory jsou jedna z nejčastějších surovin české kuchyně a tak určitě oceníte tento chutný recept, jak si připravit brambory trochu jinak a přitom chutně.

Brambory stokrát jinak

Sacharidový recept

Suroviny:

200g brambor
1 lžička másla
125ml vody
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky majoránky
1 lžíce vegetariánského zeleninového bujónu
5 malých pórků
200g mrkve
1 červená paprika
1/2 lžičky libečku
1 lžíce šlehačky
1 lžíce jemně sekané petrželky
1/2 lžičky provensálského koření

Postup:

  • Brambory povaříme ve slupce, poté oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • V kastrolu rozpustíme máslo a brambory na něm opečeme, poté přidáme na kolečka nakrájený pórek s mrkví a paprikou a všechno krátce osmahneme.
  • V následujícím kroku přidáme vodu a bujón a na mírném ohni povaříme 15 – 20 minut.
  • Ochutíme kořením a přidáme šlehačku na závěr posypeme petrželkou.
Napište Komentář:

Váš komentář: