Najdete nás




Vyhledávání

Novinky emailem

    Chcete-li být informováni o nových receptech či článcích o dělené stravě, zadejte svoji emailovou adresu:

Partneři

Doporučujeme

Vřeténka se zeleninovou omáčkou

Středa Led 20, 2010

Pochotkou s těstovinami, lepší večeři si neumíte představit. Navíc je to poměrně rychle hotové!

Vřeténka se zeleninovou omáčkou

Sacharidový recept

Suroviny:

300g uvařených těstovin

2 lžíce oleje
100g žampionů
100g nakrájené mrkvičky
100g hrášku
1 kostka zeleninového bujónu
5dl mléka
1 lžíce solamylu
1 vegeta
mletý černý pepř, sůl, pažitka

Postup:

  • V kastrolu osmažíme na oleji očištěné nakrájené houby, přidáme zeleninu a zalijeme bujonem rozmíchaným ve 2dl vody. Mírným varem vaříme doměkka.
  • V mléku rozmícháme solamyl, vlijeme na zeleninu.
  • Přidáme cuketu na dochucení, okořeníme pepřem a solí a krátce povaříme.
  • Připravíme těstoviny, které následně zalijeme omáčkou. Navrch posypeme pažitkou.
4 Komentáře »
dagmar:

pro kolik strávníků je tento rozpis

Leden 20th, 2010 | 15:31
Admin:

Pro 1 až dva, záleží na tom, jaký jste jedlík :) Spíše ale pro dva.

Leden 21st, 2010 | 05:35
Markéta:

Dobrý den,
mám hned 2 otázky. Domnívala jsem se (a podle knihy Sám sobě doktorem od pana Cingroše také načetla), že mléko se používá jako samostatná potravina, tudíž je do omáčky nevhodná. Takže by mě zajímalo jak je to možné a můj druhý dotaz je obdobný – houby se podle téhož zdroje řadí do skupiny bílkovin. Děkuji

Březen 15th, 2010 | 05:13
admin:

Ano, houby i mléko jsou pochopitelně bílkoviny. Mléko se jako samostatná potravina konzumovat doporučuje, nikoliv však neustále, jednou za čas by mělo být mléko vstřebáváno i společně s jinými složkami potravy, nebo jako součást mléčných výrobků. Ovšem jasné zůstává, že konzumace mléčných výrobků by neměla být příliš častá. Ohledně těchto věcí se odborníci neustále dohadují, člověk neví, k čemu se přiklonit. Jinak se omlouvám, došlo nejspíše k překlepu. recept je zřetelně bílkovinný.

Březen 16th, 2010 | 08:24
Napište Komentář:

Váš komentář: