Najdete nás




Vyhledávání

Novinky emailem

    Chcete-li být informováni o nových receptech či článcích o dělené stravě, zadejte svoji emailovou adresu:

Partneři

Doporučujeme

Tmavý dýňový chléb a Egyptský chléb

Úterý Čvc 5, 2011

Tmavý dýňový chléb

350 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g hladké špaldové mouky, 50 g žitné mouky, 7 g sušeného droždí, 100 g dýňových semínek, asi 300 ml vody, 25 g kmínu, 1 lžička soli, sezamová semínka na obalení

Ve větší míse smícháme všechny druhy mouky, droždí, semínka, kmín, sůl a vše zalijeme teplou vodou. Těsto dobře zpracujeme a podle potřeby ještě přidáme trochu vody. Necháme dvě hodiny kynout, znovu zpracujeme a vytvarujeme bochník, který obalíme v sezamových semínkách. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě hodinu kynout. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

Delena strava - tmavy dynovy chleb a egyptsky chleb

Delena strava - tmavy dynovy chleb a egyptsky chleb


Egyptský chléb

250 g celozrnné pšeničné mouky, 1/2 lžičky soli, voda podle potřeby

Z mouky, soli a vody zpracujeme středně tuhé těsto, ze kterého vytvarujeme bochníček. Položíme ho na plech vyložený papírem na pečení a necháme do druhého dne odpočinout. Před pečením uděláme na bochníčku nožem zářez, vložíme do středně předehřáté trouby a asi hodinu pečeme. Poté chleba vyjmeme a necháme vychladnout. Tento chléb je výborný jako příloha k zeleninovým salátům nebo se sýrem ricotta, lučinou apod.

Tento chléb nejlépe chutná čerstvý, neboť rychle tvrdne.
Autorka: Jarmila Mandžuková

Napište Komentář:

Váš komentář: